image001.gif

Nieuws


BTC interview: Missiekritische communicatie met ruimte voor innovatie

ChannelConnect in gesprek met Ronald Horn (BTC)

BTC biedt landelijk end-to-end Push-to-Talk met hoge prioriteit van PrioCom. Deze landelijke dienst biedt quality of service en hoge bandbreedte wat ruimte biedt voor innovatie. ChannelConnect ging in gesprek met Ronald Hornover deze missiekritische communicatie.

PrioCom heeft als enige mobiele dienstverlener in Nederland een Quality of Service missiekritische communicatiedienst gelanceerd op het 4G-netwerk van T-Mobile. De vernieuwende dienst voorziet in een toenemende behoefte van veel bedrijven. Voor de nieuwe Push-to-Talk oplossing is volgens PrioCom bewust gekozen voor strategische samenwerking tussen drie partijen. T-Mobile levert de betrouwbare mobiele infrastructuur.

PrioCom biedt missiekritische communicatie als dienst met een eigen sim, valideert robuuste smartphones die verbonden zijn met de Push-to-Talk server die geïntegreerd is in het T-Mobile netwerk en managed deze dienst. En de PrioCom reseller weet hoe klanten werken, kent hun specifieke wensen, rust klanten uit met de PrioCom dienst, robuuste handsets met de Push-to-Talk applicatie en een meldkamer, zorgt voor combinatie met andere klantapplicaties en biedt maatwerk service. De reseller is het aanspreekpunt voor klanten. Deze end-to-end samenwerking maakt de oplossing voor klanten waardevol.

BTC weet als reseller van PrioCom bij monde van directeur Ronald Horn dat klanten blij worden van de vernieuwende oplossing. BTC bedient met 85 medewerkers ruim 2.500 klanten waaronder overheidsorganisaties, gemeenten, politiekorpsen, organisatoren van evenementen, maar ook bouwsector, zorgsector en havenbedrijven. “Dit type organisaties gebruikt doorgaans hun eigen PMR (Private Mobile Radio)-systemen”, weet Horn.

“Maar die technologie wordt steeds duurder in gebruik en zeker bij een beperkt aantal gebruikers. Daarnaast moet een bedrijf mensen in dienst hebben die de PMR-installatie beheren en je moet toch een backup-netwerk hebben. Dat is een drempel voor klanten. Daarom zijn ze blij dat we deze innovatieve communicatie oplossing in abonnementsvorm nu aanbieden in ons pakket van communicatieoplossingen. De dienst is niet alleen een vervanger voor bestaande PMR maar ook een reden voor organisaties om nu met deze dienst met een verbinding setup tijd van een halve seconde bijvoorbeeld hun BHV-team, security, of interntransport team met deze dienst uit te rusten.”

Combineren

De Push-to-Talk dienst biedt betrouwbare missiekritische communicatie tot in de uithoeken van Nederland en zelfs het buitenland. Het netwerk is veilig want het is gesloten en voldoet aan internationale standaarden. Nieuw ten opzichte van portofoonnetwerken is de hoge bandbreedte met hoge betrouwbaarheid door het gebruik van een dedicated gereserveerd deel van het 4G-netwerk van T-Mobile. PrioCom biedt resellers ook moderne maar robuuste smart devices op Android met de look & feel van een professionele portofoon waarop klanten ook eigen Android-applicaties kunnen toevoegen.

Deze combinatie maakt de oplossing in de ogen van Horn toekomstvast. “Dat het overal altijd werkt, snel is en ruimte biedt voor innovatie maakt dat klanten echt behoefte hebben aan deze oplossing. En ze willen deze communicatie onbeperkt en eenvoudig kunnen combineren en integreren met andere oplossingen in hun mobiliteitspark zoals mobilofoons, portofoons, smartphones en zelfs IoT-diensten. Hoe mooi is het dat om camerabeelden op de portofoon te of bedrijfsapplicaties op de portofoon te bedienen. Die geavanceerde combinatie kunnen we nu aanbieden omdat alles op IP werkt en het netwerk veel bandbreedte heeft. Ook spreekt hen aan dat er geen netwerkapparatuur meer in hun locaties staat”, zegt Horn. “Die ontzorging is heel waardevol. En wij zijn blij dat we deze nieuwe dienst naast onze andere communicatiediensten aanbieden. PrioCom is een sterk merk en daar profiteren wij ook van.”

Download hier het artikel 


   PrioCom B.V.
           Weena 723 | Unit C7.097
           3013 AM Rotterdam

   IBAN: NL75 INGB 005 3014 66
           KVK: 69610770
           BTW: NL8579.39.257B01

   Algemene voorwaarden   |    Privacy statement  |   Disclaimer   |    © PrioCom 2019  

     Terms & conditions   |     Privacy statement  |    Disclaimer   

Copy link
Powered by Social Snap