image001.gif

Referenties


Handhaving Almere innoveert door communicatie via 4G

Gemeente Almere test

PrioCom partner Flash Private Mobile Networks brengt onze Push-to-Talk oplossing op de markt onder de naam Flash Smart Com. De handhaving van de gemeente Almere heeft deze oplossing drie maanden getest. Overal goede dekking en altijd kunnen communiceren is voor de handhaving van Gemeente Almere van groot belang. Met name in gebouwen, parkeergarages en buitengebieden moet de dekking optimaal zijn. Met het huidige DMR-radiosysteem was dit niet altijd het geval. Vandaar dat zij de Flash Smart Com oplossing drie maanden hebben getest en zelfs tijdens een van de meest drukke dagen van het jaar; Bevrijdingsdag.

“Wij staan voor de keuze te investeren in een uitbreiding van ons huidige systeem, vanwege de uitdagingen die wij nu ondervinden met de dekking. Daarnaast is het belangrijk om te denken aan de toekomst, het streamen van beelden via een bodycam gaat er komen. Hier willen wij alvast op voorbereid zijn. Vandaar de beslissing om te testen met Smart Com”, aldus Jaap Kroese van handhaving Gemeente Almere.

‘Het is belangrijk te denken aan de toekomst, het streamen van beelden gaat er komen.’

Volledige ontzorging

Doordat Smart Com gebruik maakt van het T-Mobile netwerk wordt de gemeente Almere wat betreft de dekking volledig ontzorgd.

“Wat wij gehoopt hadden uit deze test te halen, is goede ontvangst op alle locaties. Dus ook in bebouwde omgevingen, zoals parkeergarages. En dat werkt heel goed! Wat ook is opgevallen, de GPS-locatie is nog nauwkeuriger. Met dit smart device kunnen we nog beter zien waar iemand zich bevindt”, zegt Kroese.

De ultieme test werd gedaan tijdens het Bevrijdingsfestival in Almere, want wat gebeurt er met het ontvangst als er een grote groep tegelijk data verstuurt en ontvangt? “Tijdens de test op Bevrijdingsdag is gebleken dat Smart Com uitermate geschikt is voor missiekritische communicatie. Op zo’n drukke dag is het toch spannend of onze communicatie goed blijft verlopen. Maar zelfs met zo’n groot publiek, hadden we direct toegang tot het netwerk dankzij de prioriteit middels PrioCom. We hadden optimaal bereik en werden niet weggedrukt”, aldus Kroese.

Logo Flash PMN


   PrioCom B.V.
           Weena 723 | Unit C7.097
           3013 AM Rotterdam

   IBAN: NL75 INGB 005 3014 66
           KVK: 69610770
           BTW: NL8579.39.257B01

   Algemene voorwaarden   |    Privacy statement  |   Disclaimer   |    © PrioCom 2019  

     Terms & conditions   |     Privacy statement  |    Disclaimer   

Copy link
Powered by Social Snap